Leo's modelspoor h0 NS

Het baanplan

Alle afbeeldingen op deze pagina: © www.leocort.nl (respectievelijk met toestemming gepubliceerd).


Ik heb nu bewuster gekozen voor een tijdsbestek: tijdperk III a/b; zo tussen 1948 en 1958. Ook een plek heb ik als uitgangspunt: Apeldoorn.
Waarom Apeldoorn? Nu voor de NS is Apd redelijk centraal gelegen. Ik heb het aangepast aan de tijd en ook een beetje de grootte. En bij Apd liggen station en lijn van de VSM.

Omdat ik ook wat oud materieel vergaar vanwege nostalgie is er een 'museumspoorlijn' nodig. Een museumspoorlijn was er niet in die periode, maar is een concessie.
Het model van de nieuwe h0 baan, en de bijbehorende uitleg vindt je hier. Materieel is te vinden op 'Het Materieel'.

Echt veel materieel heb ik niet. Maar is ook niet nodig voor 'uitbeelden'.
Er is materieel voor de NS op Apd: NS 1000 (2x), NS 500/600, NS 2400, Rondekop- en Plan D rijtuigen, Blokkendoos, DEII en ELDII. Enkele D en P rijtuigen.
De VSM heeft in mijn situatie géén stoom, maar alleen diesel, Oersik, Sik, Hippel, NS2200, NS2530, een enkel rijtuig en behoorlijk wat oudere wagons.

Mijn hart ligt niet zozeer bij het (laten) rijden, ik vindt de diorama's maken het mooiste. Het inrichten van de baan, daar zal mijn hart liggen.
NS 1000 blauwNS 2600 blauw
Een tipje!
Ik ben aan het werk voor u.        Ik ben aan het werk voor u.
Links: baanplanontwerp. (klein scherm: boven)                               Rechts: kaartje stationsituatie ca 1930. (klein scherm onder)


Omhoog
Back
Next